24210 12345

Νέα φορητή συσκευή παιχνιδιών cloud από τη Razer

Ν. Τερζής October 13, 2022

Η Razer, ίσως θυμάστε, πρόσφατα πείραξε μια φορητή συσκευή 5G που επικεντρώνεται στο gaming cloud. Η εταιρεία βρήκε την ευκαιρία στο RazerCon για να ανακοινώσει επίσημα το σύστημα, το οποίο αποκαλεί Razer Edge — ναι, η Razer τελικά πήγε εκεί με την επωνυμία της.

Το Edge διαθέτει οθόνη AMOLED 6,8 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz και ανάλυση Full HD+ 2.400 x 1.080. Η Razer ισχυρίζεται ότι η οθόνη έχει 87 τοις εκατό περισσότερα pixel από τις συσκευές των ανταγωνιστών. Η οθόνη του Steam Deck, για παράδειγμα, έχει ανάλυση 1.280 x 800. Η οθόνη αφής Gorilla Glass του Edge έχει επίσης ρυθμό δειγματοληψίας 288 Hz, κάτι που θα την κάνει να ανταποκρίνεται αρκετά.

Η Razer συνεργάστηκε με την Qualcomm και τη Verizon σε αυτήν τη συσκευή. Τρέχει στην πλατφόρμα παιχνιδιών Snapdragon G3x Gen 1, η οποία αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το Edge. Η συσκευή διαθέτει οκταπύρηνο Kryo CPU 3 Ghz και Adreno GPU, μαζί με ενεργή ψύξη και έξι αεραγωγούς. Η Razer λέει ότι η πρώιμη συγκριτική αξιολόγηση δείχνει ότι το Snapdragon G3x Gen 1 προσφέρει δύο έως τρεις φορές περισσότερες ταχύτητες από τις τυπικές πλατφόρμες για κινητές συσκευές, όπως το Snapdragon 720G.

Η συσκευή διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh, καθώς και 8 GB LPDDR5 RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Στο μπροστινό μέρος του ήχου, υπάρχουν ηχεία διπλής κατεύθυνσης με προσαρμοζόμενο ήχο Verizon και ένα ζευγάρι ψηφιακά μικρόφωνα. Υπάρχει επίσης μια κάμερα web — θα έχετε την επιλογή να κάνετε ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού σας.

Το Edge αποτελείται από ένα tablet Android 12 που βρίσκεται μέσα στο νέο χειριστήριο Razer Kishi V2 Pro. Το τελευταίο έχει τις ίδιες αναλογικές σκανδάλες με το Kishi V2, μαζί με μικροδιακόπτες, προγραμματιζόμενα κουμπιά και αυτό που η Razer ισχυρίζεται ότι είναι ένα «εξαιρετικά ακριβές» D-pad. Αυτό που κάνει το Kishi V2 Pro διαφορετικό είναι ότι έχει απτική ανάδραση HyperSense και, ευτυχώς, μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm. Μαζί, το tablet και το χειριστήριο ζυγίζουν 400,8 γραμμάρια, που είναι λίγο λιγότερο από 1 κιλό.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Edge, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ από την αρχή, θα συνοδεύεται από προεγκατεστημένα προγράμματα εκκίνησης για Epic Games, Xbox Cloud Gaming και Nvidia GeForce Now. Θα μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες απομακρυσμένου παιχνιδιού, όπως το Steam Link, το Moonlight και το Parsec.